Sefer Günlüğü

18/05/2012

Planımızı mesaiden sonra ekibimizin onuncu üyesi Gülfem’in de katılmasının ardından 17:30’deenstitümüzün limanından ayrılmak üzere yapmıştık. Gülfem Uysal Hacettepe Üniversitesi Antropoloji bölümünde öğretim üyesi; ayrıca çok iyi bir mağaracı. Bu projemizin ana hedefi mağaralar olmasına rağmen bizler deniz biyolojisi kökenli olduğumuzdan mağaralar hakkında kendilerine has yapıları olduğu ve korunmaları gerektiği dışında pek fazla bilgimiz yok. Örneğin mağarada çalışırken o mağaraya zarar vermemek için ne yapmalıyız. İşte Gülfem bize bunları gösterecek ve tabii nerelerde mağara bulunma olasılığının yüksek olduğunu, nereleri daha dikkatli aramamız gerektiğini de.

Planladığımız saatte limandan çıkacağımız sırada Serdar küçük bir kaza geçirip yaralanıyor. Her ne kadar önemli bir yara olmadığına bizi ikna etmeye çalışsa da denizde bir daha doktor imkanımız olmadığından çıkış saatimizde kısa bir geçikme ile önce hastanede içimizi rahatlatıyoruz.

Bu arada öğleden sonra artan lodos şiddetini azaltıyor; ancak ölü dalgaları rahat seyir yapmamızı engelliyor. Nihayet gece 2:30 sularında Kösere adasının kuytusunda havanın yatmasını beklemek üzere demir atıyoruz. 

Sefer Günlüğü